Openstelling de Priona tuinen

Datum: 1 augustus 2015 t/m 2 augustus 2015 (meerdaags), vanaf --:--

Start locatie: Schuineslootweg 13, 7777 RE Schuinesloot

De Priona Tuinen zijn in de afgelopen 20 jaar aangelegd door Henk Gerritsen en Anton Schlepers en zijn een voorbeeld van de Dutch Wave in tuinarchitectuur. Deze stijl was nieuw en geïnspireerd door wilde planten: een tuin moet samenwerken met de natuur, in plaats van deze in hokjes te dwingen. Volgens Christopher Woodward, directeur van het Garden Museum in Londen, heeft die visie ‘de Britse kijk op tuinen en planten in de laatste vijftien jaar getransformeerd’. En zoals de Volkskrant vorig jaar schreef: ‘Henk Gerritsen en Piet Oudolf genieten godenstatus in Engeland’. Gerritsen is inmiddels overleden, maar de Priona Tuinen zijn nog steeds één van de belangrijkste voorbeelden van deze stroming in Nederland.

Voor meer informatie zie ook: www.prionagardens.blogspot.nl

priona tuinen 2