Open Tuinendag Westbroek (Ut)

Datum: 27 mei 2017, vanaf 10:00

Start locatie: Kerkdijk 126, 3615 BJ Westbroek

Aan de rand van de Westbroekse Zodden bevindt zich deze ecologische moeras- en stinzenplantentuin. Met vrachten vruchtbare klei, kalkhoudende grond en schelpengruis zijn diverse biotopen aangelegd. In de tuin met reliëf zijn honderden orchideeën, kievitsbloemen, cyclaampjes en in de vijver massaal krabbenscheer en andere trilveenvormende waterplanten te zien. Educatie staat hoog in het vaandel van de bevlogen en deskundige eigenaar. In de lente een zee van sneeuwklokjes, lenteklokjes en andere stinzenplanten. Nieuw sinds 2016: beleefpad moerasbos. Oppervlakte: 7.500 m².

Entree en openingstijden

Open Tuindagen: gratis. Groepen van 10 pers. of minder op afspraak: € 35,00 daarboven + 3,50 p.p. Entree is incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Geopend iedere laatste za van de maand februari t/m september en za 11 maart (stinzenplanten) en za 10 juni (wilde orchideeën) van 10.00 tot 17.00 uur. Voor donateurs tuin gratis tijdens Open Tuindagen. Groepen van 10 tot 20 pers. (daarboven geen lezing mogelijk ivm. beperkte binnenruimte) op afspraak. Zie ook Tuinevenement: Westbroekse Open Tuinendag.

Route

N230 ten N van Utrecht afslag Maarsseveen, eind van de afrit links. Of vanaf de A2 afslag 6 via Maarssen. Of vanaf A27 afslag 32 richting Maartensdijk, op rotonde links richting Westbroek.

Familie Wim en Marianne Baas-Volkers
Kerkdijk 126