Voor donateurs tuin gratis open tuinendag Warwinckel, Zevenhuizen (ZH)

Datum: 21 mei 2017, vanaf 12:00

Start locatie: Knibbelweg 68, 2761 JE Zevenhuizen

WARWINCKEL is zondag 21 mei open van 12 tot 17 uur in de geheel gerenoveerde moes/bloemen tuin zijn een aantal groente bakken geplaatst zodat we moes tuinieren op hoogte!

Warwinckel

In de buurt van het laagste punt van Nederland zes en halve meter onder de zeespiegel ligt Warwinckel, een liefhebberstuin omringd door oude bomen die een windsingel vormen. De basis van de tuin vormen de volwassen exemplaren van o.a. moerascipres, treures, en de solitaire rode beuk. De looproute voert u langs de tuinkamers met hortensia’s in kleurschakeringen van wit tot diep paars, een witte slingerborder in de schaduw, een paars-rode border met grassen en de rode beuk in zijn eigen kamer omringd door rode haagbeuk. Er is een natuurlijke vijver, een kas, een moestuin met groenten en bloemen in kleurcombinaties en een boomgaard met oude fruitrassen en bijpassende Oudhollandse kippen. In 2015 werd in de tuin een ruim sfeervol ‘tuinhuys’ geplaatst wat de mogelijkheden voor de ontvangst van groepen voor verschillende activiteiten ook met minder droog weer comfortabeler maakt. Oppervlakte: 5.150 m².

Entree en openingstijden

€ 2,50 tijdens Open Tuindagen. Groepen op afspraak € 6,50 p.p. incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Lunch of High tea op afspraak mogelijk (zie website). Geopend zo 21 mei, zo 18 juni, zo 6 augustus en zo 3 september steeds van 12.00 tot 17.00 uur (zie website/facebookpagina voor extra openstellingen). Voor donateurs tuin gratis zo 21 mei, zo 18 juni, zo 6 augustus en zo 3 september. Groepen op afspraak.

A20, afslag 17 richting Zevenhuizen. Bij 2e rotonde rechts, daarna 2e links.

Ronald Talsma en Martin de Ruiter
Knibbelweg 68