Open tuinendag “Warwinckel” Zevenhuizen (ZH)

Datum: 1 juli 2018, vanaf 12:00

Start locatie: Knibbelweg 68, 2761 JE Zevenhuizen

Afbeeldingsresultaat voor warwinckel

Warwinckel

Tuin nummer 257 uit de OTG 2018

Ronald Talsma en Martin de Ruiter

Knibbelweg 68, 2761 JE Zevenhuizen

warwinckel@planet.nl

www.warwinckel.nl

Extra info tuin: eigen kwekerij en/of verkoop, biodiversiteit in de tuin.

Geopend: zo 3 juni, zo 1 juli en zo 5 augustus steeds van 12.00 tot 17.00 uur (zie website/facebookpagina voor extra openstellingen).  Groepen op afspraak.

Prijs: € 2,50 tijdens Open Tuindagen. Groepen op afspraak € 7,00 p.p. incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Lunch of High tea op afspraak mogelijk (zie website). Voor donateurs tuin gratis zo 1 juli.

In de buurt van het laagste punt van Nederland zes en halve meter onder de zeespiegel ligt deze liefhebberstuin omringd door oude bomen die een windsingel vormen. De basis van de tuin vormen de volwassen exemplaren van o.a. moerascipres en de solitaire rode beuk. De looproute voert langs de tuinkamers met hortensia’s in kleurschakeringen van wit tot diep paars, een witte slingerborder in de schaduw, een paars-rode border met grassen en de rode beuk in zijn eigen kamer omringd door rode haagbeuk. Er is een natuurlijke vijver, een kas, een moestuin met groenten en bloemen in diverse kleurcombinaties en een boomgaard met oude fruitrassen en bijpassende Oudhollandse kippen. In 2015 werd in de tuin een ruim sfeervol ‘tuinhuys’ gebouwd met een veranda waar de bezoekers, met uitzicht op de vernieuwde ‘Moeshof’ met verhoogde groenten- en bloembedden, met minder droog weer comfortabel kunnen zitten.

5.150 m².