login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Open Tuinendag “Warwinckel” Zevenhuizen (ZH)

Datum: 3 september 2017, vanaf 12:00

Start locatie: Knibbelweg 68, 2761 JE Zevenhuizen

Warwinckel

In de buurt van het laagste punt van Nederland zes en halve meter onder de zeespiegel ligt Warwinckel, een liefhebberstuin omringd door oude bomen die een windsingel vormen. De basis van de tuin vormen de volwassen exemplaren van o.a. moerascipres, treures, en de solitaire rode beuk. De looproute voert u langs de tuinkamers met hortensia’s in kleurschakeringen van wit tot diep paars, een witte slingerborder in de schaduw, een paars-rode border met grassen en de rode beuk in zijn eigen kamer omringd door rode haagbeuk. Er is een natuurlijke vijver, een kas, een moestuin met groenten en bloemen in kleurcombinaties en een boomgaard met oude fruitrassen en bijpassende Oudhollandse kippen. In 2015 werd in de tuin een ruim sfeervol ‘tuinhuys’ geplaatst wat de mogelijkheden voor de ontvangst van groepen voor verschillende activiteiten ook met minder droog weer comfortabeler maakt. Oppervlakte: 5.150 m².

 

Entree en openingstijden

€ 2,50 tijdens Open Tuindagen. Groepen op afspraak € 6,50 p.p. incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Lunch of High tea op afspraak mogelijk (zie website). Geopend zo 21 mei, zo 18 juni, zo 6 augustus en zo 3 september steeds van 12.00 tot 17.00 uur (zie website/facebookpagina voor extra openstellingen). Voor donateurs tuin gratis zo 21 mei, zo 18 juni, zo 6 augustus en zo 3 september. Groepen op afspraak.

 

Route

A20, afslag 17 richting Zevenhuizen. Bij 2e rotonde rechts, daarna 2e links.

 

Contactgegevens

Ronald Talsma en Martin de Ruiter
Knibbelweg 68
2761 JE Zevenhuizen
T: 06 51272411
M: 06 51272411
E: warwinckel@planet.nl
I: www.warwinckel.nl

 Eigen kwekerij en verkoop