Open Tuinendag Warnsveld (Ge)

Datum: 30 april 2017, vanaf 11:00

Start locatie: Molenstraat 6 7231 KN Warnsveld

Aan de rand van de oude dorpskern, tegenover de dorpskerk, ligt Buitenplaats Welgelegen, bestaande uit een herenhuis met boerderij (waarin een galerie met tuingerelateerde exposities) en een tuin grotendeels aangelegd in 1832 in Engelse landschapsstijl. Het geheel ademt de sfeer van vroeger met slingerende paden, prachtige oude bomen, waaronder de oudste Sophora japonica van Nederland, een Davidia involucrata en een Liriodendron tulipifera en een prieel van blauwe regen uit 1930. Vooral in het voorjaar met de oorspronkelijke stinzenplantenflora in bloei zeer de moeite waard. Een mooi bewaard gebleven plekje.

entree

Niet donateurs € 3,00 p.p., donateurs € 1,50, groepen € 5,00 p.p. incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Geopend zo 26 februari, zo 12 en zo 26 maart, zo 9 april (Viooltjesdag), ma 17 en zo 30 april, zo 14 en do 25 mei, ma 5 en zo 18 juni, zo 2 juli, zo 27 augustus, za 9 en zo 24 september en zo 15 oktober steeds van 11.00 tot 17.00 uur. Voor donateurs tuin gratis zo 9 april. Groepen min. 10 pers. op afspraak.

Route

De Overtuin ligt tegenover de Martinuskerk aan de Bonendaalzijde. Route: Vanuit Arnhem: volg borden naar Deventer. Bij Zutphen niet de afslag Warnsveld nemen, maar een afslag verder: fietsafslag Warnsveld kerk. Vanuit Deventer: volg borden naar Arnhem. Bij Zutphen fietsafslag Warnsveld kerk. Vanuit Lochem: rijdt naar centrum Warnsveld, Martinuskerk. Ingang in de Molenstraat 6. Parkeren: ruime parkeerruimte bij de kerk, ca. 50 m van de Overtuin.

Stichting Warnsveldse Monumenten
Molenstraat 6