Open Tuinendag “Tuinfleur” Oostwold (Gr)

Datum: 19 mei 2019, vanaf 11:00

Start locatie: Nieuweweg 34, 9682 RM Oostwold

Tuinfleur

Voor het huis een ‘rode tuin’. Achter het huis een smalle, diepe tuinomgeven door 3,5 km beukenhagen, verdeeld in tien tuinkamers.Vaste plantenborders op kleur. Een grote natuurlijke vijver, een beeldentuin, een hagentuin, een tuin met meer dan zeshonderd verschillende hosta’s. Ook een rariteitentuin met bijzondere schaduwplanten en een meandertuin met een verzameling varens (honderd soorten) en Primula. Achter in de tuin een verhoogd terras met uitzicht op het Oldambtmeer/Blauwestad. Grenzend aan de dijk twee nieuwe tuinen in wording. In het voorjaar meer dan honderdzestig soorten sneeuwklokjes, gevolgd door vele duizenden bloembollen in bloei. Een volmaakt onderhouden en indrukwekkend geheel.

Tuin nummer 11 uit de OTG 2019

Rika en Pieter van Delden

Nieuweweg 34, 9682 RM Oostwold

tuinfleur@planet.nl

www.tuinfleur.nl

Entree

€ 4,00 incl. rondleiding. Lunch op afspraak.Voor donateurs tuin gratis zo 16 juni. Groepen op afspraak.

Openingstijden

Geopend zo 3 maart (Sneeuwklokjes), iedere zo in maart (Krokusdagen), iedere zo in april (Tulpendagen) en iedere zo van mei t/m september steeds van 11.00 tot 17.00 uur. Tevens na tel. afspraak. Zie ook Tuinevenementen: Tuinenmarathon ‘Het Tuinpad Op’ en Oost-Groninger Bloembollenroute.

• Toegankelijk voor invaliden
  • Eigen kwekerij en verkoop
  • Honden aangelijnd toegestaan
  • Oppervlakte van 6.000 m².