Open tuinendag “Tuinfleur” Oostwold (Gr)

Datum: 16 september 2018, vanaf 11:00

Start locatie: Nieuweweg 34 9682 RM, Oostwold, Groningen

Tuinfleur

Tuin nummer 9 uit de OTG 2018

Rika en Pieter van Delden

Nieuweweg 34

9682 RM, Oostwold, Groningen

tuinfleur@planet.nl

www.tuinfleur.nl

Extra info tuin: Eigen kwekerij en / of verkoop, honden aangelijnd toegestaan, (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, biodiversiteit in de tuin.

Geopend: zo 25 februari en zo 4 maart (Sneeuwklokjes), iedere zo in maart (Krokusdagen) , iedere zo in april (Tulpendagen) en iedere zo van mei t/m september steeds van 11.00 tot 17.00 uur. Tevens na tel. afspraak. Voor donateurs tuin gratis zo 17 juni. Groepen op afspraak. Zie ook Tuinevenementen: Tuinenmarathon ‘Het Tuinpad Op’, Oost-Groninger Bloembollenroute en April – Maand van de Elfenbloem.

Prijs: € 4,00. Lunch op afspraak. Voor donateurs tuin gratis zo 17 juni.

Voor het huis een ‘rode tuin’. Achter het huis een smalle, diepe tuin omgeven door 3,5 km beukenhagen, verdeeld in 10 tuinkamers. Vaste plantenborders op kleur. Een grote natuurlijke vijver, een beeldentuin, een hagentuin, een hostatuin met meer dan 600 verschillende hosta’s. Ook een rariteitentuin met bijzondere schaduwplanten en een meandertuin met een verzameling varens (100 soorten) en primula’s. Achter in de tuin een verhoogd terras met uitzicht op het Oldambtmeer/Blauwestad. Grenzend aan de dijk twee nieuwe tuinen in wording. In het voorjaar meer dan 160 soorten sneeuwklokjes, gevolgd door vele duizenden bloembollen in bloei. Een volmaakt onderhouden en indrukwekkend geheel.

6.000 m².