Open Tuinendag “Tuinen Paleis Soestdijk” Baarn (Ut)

Datum: 24 juni 2017, vanaf 10:30

Start locatie: Amsterdamsestraatweg 1, 3744 AA Baarn

Tuinen Paleis Soestdijk

Toen Willem II in 1815 het voormalig jachtslot tot zomerpaleis verbouwde maakte de tuin in Franse stijl plaats voor een park in landschapsstijl naar ontwerp van J.D. Zocher sr. Zijn zoon vervolmaakte het nog m.m.v. Hendrik van Lunteren. Achter het paleis kwam een grote vijver met eiland en fontein, overgaand in een slingerende beek. Van de grond werden heuvels opgeworpen en in een daarvan kwam later de ijskelder. Achter de vijver zien we de huisjes die voor de prinsen en prinsesjes werden gebouwd, o.a. het chaletje voor Wilhelmina. In het park staan indrukwekkende bomen zoals een Metasequoia uit 1949, een Liriodendron uit 1860, een plataan van meer den 350 jaar oud en een honderdvijftig jarige moseik. Ook de kassen zijn nog aanwezig en de orangerie uit 1883 die nu dienst doet als restaurant.

Entree en openingstijden

Park € 5,00. Paleis incl. park € 13,50, kinderen korting en tot 4 jaar gratis. Parkeren € 5,00. Zie website voor meer info en groepsarrangementen. Geopend vr t/m zo van 10.30 tot 17.30 uur. Daarnaast rondleiding paleistuin elke zo van mei t/m oktober en elke laatste zo van de maand wandeling door het parkbos. Voor donateurs tuin gratis za 24 juni.

Route

A1 afrit Baarn/Eemnes, Baarn volgen. Bij grote rotonde bij kasteel Groeneveld richting Soest. Deze weg volgen, na stoplichten is rechts de ingang van het Parkeerterrein van het paleis.

Paleis Soestdijk
Amsterdamsestraatweg 1