Open tuinendag “Tuin in het textielverleden” Geldrop (NB)

Datum: 30 juni 2018, vanaf 10:00

Start locatie: Stationsstraat 44, 5664 AT Geldrop

Tuin in het textielverleden

Tuin nummer 283 uit de OTG 2018

Leonie Josiassen

Stationsstraat 44, 5664 AT Geldrop

leoniejosiassen@onsbrabantnet.nl

Extra info tuin: (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk.

Geopend: za 30 juni van 10.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Groepen op afspraak.

Prijs: Voor donateurs en andere bezoekers tuin gratis. Rondleiding mogelijk.

De tuin past bij het huis dat gebouwd is in 1914 en maakt deel uit van een aantal historische panden die gebouwd zijn door de textielfabrikanten. Engelse landschapstuin/prairietuin, tussen de Limburgse heuvels gelegen, met rechthoekige borders en grasvelden om een grote bronvijver. De tuin wordt in het westen begrensd door oude bomen, lindeboom, kastanjeboom en een eik die meer dan 100 jaar is.