Open Tuinendag “Tuin de Villa” Persingen (Ge)

Datum: 19 augustus 2017 t/m 20 augustus 2017 (meerdaags), vanaf 11:00

Start locatie: Leuthsestraat 6, 6575 JE Persingen

Tuin de Villa

De tuin ligt in de Ooijpolder en is onderdeel van het natuurgebied ‘De Gelderse Poort’. Naast het huis ligt een meertje dat ontstaan is als kleiput voor de steenfabrieken aan de Waal. De tuin ligt tussen de Waal en de stuwwal. Het huis uit 1937 lag in de oorlog in de frontlinie. Voor het huis ligt een formele tuin met de ‘knotgarden’. Er is een hoogstamfruitboomgaard en een kleurrijke moestuin waar behalve groenten ook dahlia’s staan. Verder in de tuin liggen de weitjes waar men over de graspaden naar de grassentuin loopt. Deze tuin waar ook veel vaste planten staan, ligt als een impressionistisch schilderij in het landschap. In de verte zijn de Waalbrug en de kerk van Nijmegen te zien.

Entree en openingstijden

€ 4,00 tijdens Open Tuinweekenden. Groepen op afspraak € 6,00 p.p. incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Geopend za 17 en zo 18 juni en za 19 en zo 20 augustus van 11.00 tot 17.00 uur en in juni en augustus t/m half september voor groepen van min. 12 pers. op afspraak. Voor donateurs tuin gratis za 19 augustus.

Route

Richting Nijmegen, dan Kleve volgen. Bij stoplichten naar Ooij, bij rotonde Ooij volgen en bij kruisbeeld naar rechts.

Lily en Fried Frederix
Leuthsestraat 6