Open tuinendag “Tuin de Villa” Persingen (Ge)

Datum: 18 augustus 2018 t/m 19 augustus 2018 (meerdaags), vanaf 11:00

Start locatie: Leuthsestraat 6, 6575 JE Persingen

Tuin de Villa

Tuin nummer 156 uit de OTG 2018

Lily en Fried Frederix

Leuthsestraat 6, 6575 JE Persingen

tuindevilla@planet.nl

www.tuindevilla.nl

Extra info tuin: (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk.

Geopend: za 16 en zo 17 juni en za 18 en zo 19 augustus van 11.00 tot 17.00 uur en in juni en augustus t/m half september voor groepen van min. 12 pers. op afspraak.  Zie ook Tuinevenement: Open Tuinen rondom Nijmegen.

Prijs: € 4,00 tijdens Open Tuindagen. Groepen op afspraak € 6,00 p.p. incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding.Voor donateurs tuin gratis za 18 augustus.

De tuin ligt in de Ooijpolder en is onderdeel van het natuurgebied ‘De Gelderse Poort’. Naast het huis ligt een meertje dat ontstaan is als kleiput voor de steenfabrieken aan de Waal. De tuin ligt tussen de Waal en de stuwwal. Het huis uit 1937 lag in de oorlog in de frontlinie. Voor het huis ligt een formele tuin met de ‘knotgarden’. Er is een hoogstamfruitboomgaard en een kleurrijke moestuin waar behalve groenten ook dahlia’s staan. Verder in de tuin liggen de weitjes waar men over de graspaden naar de grassentuin loopt. Deze tuin waar ook veel vaste planten staan, ligt als een impressionistisch schilderij in het landschap. In de verte zijn de Waalbrug en de kerk van Nijmegen te zien.

2 ha