Open tuinendag “Tuin de Lage Oorsprong” Oosterbeek (Ge)

Datum: 15 april 2018, vanaf 13:00

Start locatie: van Borsselenweg 36, 6862 BJ Oosterbeek

Tuin de Lage Oorsprong

Tuin nummer 154 uit de OTG 2018

Stichting Tuin de Lage Oorsprong

van Borsselenweg 36, 6862 BJ Oosterbeek

info@tuindelageoorsprong.nl

www.tuindelageoorsprong.nl

Extra info tuin: Honden aangelijnd toegestaan, (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, biodiversiteit in de tuin.

Geopend: zo 15 april t/m zo 30 september wo, za, zo van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen min. 10 pers. op afspraak.

Prijs: € 4,50 (kinderen t/m 12 jaar gratis). Voor donateurs tuin gratis zo 15 april.

De tuin, die onderdeel is van het Landgoed de Lage Oorsprong en in 1921-22 door Springer werd aangelegd, is onderwerp van een grootse restauratie. Tegenover de Lotusvijver ligt in het hart van de tuin de hoge berceau, ontworpen door Copijn. De tuinkamers eromheen zijn door Jacqueline van der Kloet beplant met ieder een eigen thema. Verder o.a. oude kweekbakken, een ommuurd beschut gedeelte, een smalle waterloop in etages met moderne folly, een labyrint en een groen forum (openlucht theater). In het aangrenzende bos bevindt zich een gerestaureerde vroeg-negentiende eeuwse cascade met een grothuisje. In 2017 is de bouw van een kas gerealiseerd, waarmee een warme en droge plek voor publiek is ontstaan. De bouw van een Oranjerie is op handen.

9.080 m².