Open Tuinendag “Theehuis en Parktuin Molenstraat 210 Valkenswaard” (NB)

Datum: 6 juli 2019 t/m 7 juli 2019 (meerdaags), vanaf 14:00

Start locatie: Molenstraat 210, 5554 TT Valkenswaard

Theehuis en Parktuin Molenstraat 210 Valkenswaard

De tuin die behoort bij het monumentale theehuis (eind 1800) van wijlen mevrouw Van Best-Wiegersma is door de familie Staals in oude glorie hersteld. Mevrouw Van Best was de echtgenote van de Valkenswaardse sigarenfabrikant Frans van Best. Het theehuis kent een interessante geschiedenis en is inmiddels gerestaureerd. De tuin is door de familie Staals in samenwerking met Maaike van Stiphout (DS Landschapsarchitecten) heringericht in de geest van mevrouw Van Best die een voorliefde had voor de tuinarchitectuur van Gertrude Jekyll. Het beplantingsplan is gemaakt door Trudi Woerdeman van De Warande, zij woonde als kind naast mevrouw Van Best. Er zijn vijfentwintigduizend stinzenplanten aangeplant en aangevuld met zesduizend vaste planten. Door de continue verwildering van de stinzenplanten is de tuin tijdens alle maanden van het jaar, maar in het bijzonder in het voorjaar, een lust voor het oog. Er zijn wisselende kunstexposities waaronder (tuin)beelden, schilderijen en foto’s. Plattegronden en beplantingsplannen zijn aanwezig.

Tuin nummer 334 uit de OTG 2019

Familie Staals

Molenstraat 210, 5554 TT Valkenswaard

info@theehuisvanmevrouwvanbest.nl

www.theehuisvanmevrouwvanbest.nl

040 2021451 (antwoordapparaat)

Entree

€ 2,00. Koffie/thee verkrijgbaar tegen vergoeding. Entree kan hoger zijn tijdens muzikale en culturele activiteiten (zie website). Voor groepen op afspraak verschillende arrangementen mogelijk (zie website).  Voor donateurs tuin gratis za 6 en zo 7 april.

Openingstijden

Geopend za 6 en zo 7 april, za 4 en zo 5 mei, za 1 en zo 2 juni, za 6 en zo 7 juli, za 3 en zo 4 augustus, za 7 en zo 8 september steeds van 14.00 tot 17.00 uur (groepen groter dan 15 pers. graag van te voren reserveren) en daarnaast van april t/m september voor groepen van min. 15 pers. op afspraak.

• Toegankelijk voor invaliden
  • Honden aangelijnd toegestaan