login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Open Tuinendag Swalmen

Datum: 1 oktober 2017, vanaf 11:00

Start locatie: Beeselseweg 6 6071 PM Swalmen

Dat muziek in het leven van de tuineigenaren een grote rol speelt, is duidelijk door de prominent in de voortuin geplaatste ijzeren g-sleutel begroeid met fijnbladige klimop. In het voorjaar is de tuin vooral gekleurd door de vele azalea’s en rododendrons. In de zomer spelen de rozen en de daglelies de hoofdrol. In de herfst zijn het vooral siergrassen, chrysanten en asters. Verder zijn er een vijftal vijvers, een beekloop en verschillende waterornamenten. Twee taluds zijn door een brug met elkaar verbonden. Vanaf de brug kijkt men uit over de rozentuin. Door de tuin heen zijn vele zitjes geplaatst en beelden uit Zimbabwe. In de bezoekersruimte is een museum van ‘Het Rijke Roomsche Leven’. Oppervlakte: 3.500 m².

 

Entree en openingstijden

€ 3,00 incl. koffie/thee. Op zo lekkernij verkrijgbaar.

Zo 14 mei, zo 4 en ma 5 juni, zo 2 juli, zo 6 augustus, zo 3 september en zo 1 oktober steeds van 11.00 tot 17.00 uur geopend.

 

Route

Parkhof Swalmen is op Rijksweg vanuit Roermond en Venlo aangegeven middels toeristische bewegwijzering. Volg bord Centrum, steeds rechtdoor tot na de overweg, 3e huis rechts. Parkeren direct rechts na overweg.

 

Contactgegevens

Jos en Margriet Hodselmans
Beeselseweg 6
6071 PM Swalmen
T: 0475 501193
E: parkhofswalmen@kpnmail.nl
I: www.parkhofswalmen.nl

 

 Toegankelijk voor invaliden
 Eigen kwekerij en verkoop