login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Open Tuinendag S’Gravenvoeren België

Datum: 2 september 2017 t/m 3 september 2017 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Schophemmerhei 5, 3798 's Gravenvoeren (België)

Schopsheim

Even buiten het dorp ligt de eeuwen oude vrijliggende gerestaureerde dubbele carré-boerderij aan de rand van een bos, op een heuvel met prachtig uitzicht, midden in een beschermd natuurgebied. Met een binnenplaats waar een grote metalen schaal als fontein fungeert, een bloemrijke binnentuin en rondom de boerderij verschillende op kleur aangelegde borders. U mag vertoeven op de zes verschillende terrassen, het grasveld en de woonkeuken. En zijn Brahmakippen en men mag de benedenetage van het pand bezichtigen. Oppervlakte: 1 ha.

 

Entree

Voor donateurs is de toegang gratis. Groepen op afspraak. Entree 5,00 euro incl. koffie/thee en een rondleiding. Kinderen tot vier jaar gratis en kinderen van 4-12 jaar 2,50 euro.

 

Route

Auto en fietsroute naar Hoeve Schopsheim
Vanuit Maastricht gaat u richting Gulpen. Tussen Margraten en Gulpen gaat u rechtsaf (vanuit Gulpen linksaf)richting Noorbeek/De Plank. Deze weg volgen tot aan de grens. Bij restaurant “De Schilberg” gaat u rechtsaf.(naar knpnt 429) Deze weg volgen tot het kruispunt Ulvend. Hier gaat u rechtsaf (naar knpnt 430), links restaurant “Het Bakhuis” en rechts kapelletje en “Hof van Ulvend”. Bij knpnt 430 gaat u linksaf(hier ziet u het bord Tuin Schopsheim) naar knpnt 431. U blijft op hoogte en na 1 km hebt u links huis “Kattenrot” (wit huis). Gewoon doorrijden op onverharde weg en na 2 km ziet u grote boerderij aan de rechterkant. Dit isHoeve Schopsheim”. Daar is voor de boerderij ruime parkeergelegenheid.
Vanuit ‘s Gravenvoeren gaat u naar knpnt 431 (hier ziet u het bord Tuin Schopsheim) en dan naar 430 en halverwege bent u op uw bestemming.

Contactgegevens

Maria Kapteijns

Schophemmerhei 5, 3798 ’s Gravenvoeren (België)

Telefoon: 0627408854

Email: mariakapteijns@belgacom.net

Website: www.schopsheim.be