Open tuinendag “Ropta State” Wijnaldum (Fr)

Datum: 16 juni 2018 t/m 17 juni 2018 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Hoarnestreek 3, 8857 RB Wijnaldum

Ropta State

Tuin nummer 45 uit de OTG 2018

Familie Lenger

Hoarnestreek 3, 8857 RB Wijnaldum

mariekelenger@gmail.com

Extra info tuin: (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk.

Geopend: za 16 en zo 17 juni van 10.00 tot 17.00 en op afspraak. Groepen op afspraak.

Prijs: Voor donateurs en andere bezoekers tuin gratis.

Vlakbij de Waddenzeedijk ligt in het wijde Friese land dit indrukwekkende, prachtig gerestaureerde geheel. Bij het herenhuis met enorme schuur, gebouwd in de eerste helft van de 19e eeuw, werd rond 1832 door Lucas Roodbaard een tuin in landschapsstijl aangelegd. In de langwerpige parktuin domineren een slingerende vijver en eveneens kronkelende paden. Er is een fraaie, kleurrijke moestuin met de voor Roodbaard karakteristieke gebogen lijnen te bewonderen. Aan de zuidoostzijde een rietgedekt tuinprieel. Het geheel is Rijksmonument.

2,5 ha.