Open Tuinendag “Ridderhofstad Hindersteyn” Langbroek (Ut)

Datum: 3 september 2017, vanaf 10:00

Start locatie: Langbroekerdijk A 119, 3947 BG Langbroek

Ridderhofstad Hindersteyn

Een van de tientallen historische buitenplaatsen gelegen aan de befaamde Langbroekerwetering is de Ridderhofstad Hindersteyn, waarvan de oudste vermelding teruggaat tot 1300. Achter het kasteel staan twee enorme eiken uit 1750! In 1982 is met behulp van Thijs van Hees een herstelontwerp gemaakt voor tuin en park. In de moestuin, omsloten door een slangenmuur van zestig meter voorzien van leifruit, is een hecht team van vrijwilligers actief. Er zijn verschillende kassen, waarvan een uit 1845 de oudste nog bestaande ijzeren vrijstaande kas van Nederland is. Er is een Belgische druivenkas met gebogen dakvlak, een vijgenkas en een oranjerie. In 1995 is een ovale doolhof aangelegd, beplant met Buxus sempervirens ‘Rotundifolia’. Het is een bijzonder landgoed waar veel te zien is.

Entree en openingstijden

€ 3,50, kinderen gratis. Groepen zie website. Geopend za 1 en zo 2 juli en zo 3 september van 10.00 tot 17.00 uur en voor groepen op afspraak. Voor donateurs tuin gratis za 1 juli.

Route

In de dorpskern van Langbroek weg nemen tegenover de kerk langs supermarkt Attent, de Langbroekerwetering aan de rechterhand. Na 800 m ligt Hindersteyn links.

E.A. Geytenbeek
Langbroekerdijk A 119