Open tuinendag ‘Op de Haar’ Hoevelaken (Ge)

Datum: 14 april 2018, vanaf 10:00

Start locatie: Hoevelakense Boslaan 1, 3871 KA Hoevelaken

‘Op de Haar’

Tuin nummer 136 uit de OTG 2018

John en Joyce Ramsbotham

Hoevelakense Boslaan 1, 3871 KA Hoevelaken

ramsbotham@planet.nl

www.opentuinopdehaar.nl

Extra info tuin: Biodiversiteit in de tuin.

Geopend: april t/m oktober uitsluitend voor groepen van min. 8 pers. op afspraak.

Prijs: € 6,00 incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Voor donateurs tuin gratis za 14 april van 10.00 tot 16.00 uur.

Deze tuin ligt midden in het Hoevelakense Bos en heeft indrukwekkende collecties schaduwplanten (o.a. Arisema’s, Hosta’s en varens), exotische gewassen (o.a. bamboe, siergember en bananen), bomen (o.a. Acer en Magnolia), en heesters (o.a. Camellia en Rhododendron). Er zijn zeven aaneengesloten gedeelten over 2 ha met ruim vierduizend verschillende soorten gewassen. Heel bijzonder is het rabattenbos doorsneden door watergangen. Een wandeling door deze uitzonderlijke tuin is het hele jaar door een ware belevenis. Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rollator. Veel foto’s en informatie over vooral minder bekende planten op de website.

2 ha.