Open Tuinendag Oosterbeek (Ge)

Datum: 29 april 2017, vanaf 13:00

Start locatie: van Borsselenweg 36, 6862 BJ Oosterbeek

De tuin die onderdeel is van het Landgoed de Lage Oorsprong en in 1921-22 door Springer werd aangelegd als bloemen-groentetuin bij het vroegere grote huis, is onderwerp van een grootse restauratie. Tegenover de Lotusvijver ligt in het hart van de tuin de hoge berceau, ontworpen door Copijn. De zes tuinkamers eromheen zijn door Jacqueline van der Kloet beplant met ieder een eigen thema. Verder o.a. oude kweekbakken, een beschut ommuurd gedeelte, een smalle waterloop in etages met moderne folly, labyrint en groen forum (openlucht theater) en in het aangrenzende bos een gerestaureerde vroeg-negentiende eeuwse cascade met grothuisje. Het is bewonderenswaardig wat hier in korte tijd met inzet van velen tot stand is gebracht. Oppervlakte: 9.080 m².

Entree en openingstijden

€ 4,50 (kinderen t/m 12 jaar gratis). Geopend 16 april t/m 1 oktober wo, za, zo van 13.00 tot 17.00 uur (iedere zo om 15.00 uur speciaal programma zie website voor info). Voor donateurs tuin gratis zo 16 april. Groepen min. 10 pers. op afspraak.

Route

A50, afrit 19 Renkum, N225 richting Oosterbeek. Op rotonde 1e afslag: van Borsselenweg. Er zijn enkele parkeerplaatsen voor de poort van de tuin, als deze bezet zijn kan in het bos geparkeerd worden bij de P.

Stichting Tuin de Lage Oorsprong
van Borsselenweg 36