Open Tuinendag Oldebroek (Ge)

Datum: 6 mei 2017, vanaf 10:00

Start locatie: Bovenheigraaf 7, 8096 PJ Oldebroek

Via een lange oprijlaan bereikt men het huis, waaromheen vier tuinen, elk met een eigen karakter. De vele bomen zorgen voor contrast tussen licht en schaduw. De bostuin ademt een natuurlijke sfeer. De borders liggen in de halfschaduw, met aangepaste beplanting. Onder twee enorme beuken de mostuin in Japanse sfeer. Voorbij een hoge obelisk de zonnige rotstuin met wel duizend soorten rotsplanten. Verder zijn er drie vijvers en een waterloopje. Op diverse plekken beelden. De tuin is op zijn mooist in het voorjaar. Naast de tuin is het schilderatelier te bezoeken.
Aangezien het om een schaduwtuin gaat is deze tuin rond deze datum op z’n mooist. De alpiene tuin is een onderdeel van een grote parkachtige bostuin. Liefhebbers zullen genieten van de enorme rijkdom aan inheemse planten zoals varens en salomonszegels. Bijzonder zijn de zeldzaamheden zoals trilliums, disporums, shortias en ophiopogons. Orchideeën zaaien zich spontaan uit. De laatste vernieuwing is de turftuin met meconopsis. Onder een grote beuk ligt een mostuin in oosterse sfeer. Er valt veel te genieten. Oppervlakte: 4.000 m².

Entree en openingstijden

€ 3,50 incl. koffie/thee en rondleiding. Geopend maart t/m juni op afspraak en tijdens de Open Tuinendag. Voor donateurs tuin gratis op afspraak. Groepen max. 40 pers. op afspraak.

Openingstijden: 10.00 – 17.00 uur

Route

A28, afslag ’t Harde, in ’t Harde bij 2e stoplicht rechts, na bos links (= Laanzichtweg), 2e rechts. Niet bereikbaar met OV.

G.H.M. Raven en M.E.I. van der Veer
Bovenheigraaf 7