Open Tuinendag “’n Dijk van een Tuin” Gameren (Ge)

Datum: 13 augustus 2017, vanaf 11:00

Start locatie: Waalbandijk 13, 5311 AG Gameren

’n Dijk van een Tuin

Nadat de dijk zijn functie als waterkeringdijk heeft verloren, hebben de eigenaren de dijkhelling gedeeltelijk beplant met Cotoneaster. Onderlangs werden over een lengte van vijftig meter eigenhandig stapelmuren gebouwd met daarin rotsplanten. Ook kon er toen een grote vijver worden aangelegd met rondom vele mooie siergrassen. Er zijn borders op kleur, een kruidentuin, een rozentuin met buxushaagjes en een fuchsiapergola. Bijzonder is de Californische boompapaver Romneya coulteri met bloemen als spiegeleieren. Tevens is er een Pelargonium verzameling met veel botanische soorten. Er is een nieuwe groene tuin aangelegd met Ilex, taxus en Japanse azalea’s.

Entree en openingstijden

€ 3,50 tijdens Open Tuindagen. € 5,50 p.p. voor groepen incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Geopend zo 9 juli en zo 13 augustus van 11.00 tot 17.00 uur. Voor donateurs tuin gratis zo 9 juli. Groepen min. 15 pers. op afspraak.

Route

A2, afrit 17, richting Zaltbommel, op de N322 rechtsaf naar Zaltbommel (= Steenweg), vervolgen tot ca. 250 m na 3e rotonde, hier linksaf de dijk op richting Gameren en na 3,5 km tuin aan linkerkant. Parkeren kan langs de dijk, tegenover de tuin

E. den Hengst en M. Verhoef-Sommeling
Waalbandijk 13