Open Tuinendag “Museum De Buitenplaats” Eelde (Dr)

Datum: 18 juli 2017, vanaf --:--

Start locatie: Hoofdweg 76 , 9761 EK Eelde

Museum De Buitenplaats

De prachtige tuin bij Museum De Buitenplaats en het 17e eeuwse Nijsinghhuis werd gecreëerd in samenspraak tussen Janneke van Groeningen-Hazenberg en Copijn Utrecht. Er is een formeel en een organisch gedeelte. In het laatste loopt het volledig begroeide dak van het museumpaviljoen over in de tuin en daar bevindt zich ook de beeldentuin. Achter het Nijsinghhuis ligt de geometrische tuin met spiegelvijver, appelhof, stinzenpad en fraaie bloemenborders. In dit gedeelte is ook een slangenmuur met rozen en druiven. Zichtlijnen langs waterloopjes en borders zorgen voor verbinding tussen de twee delen. Een indrukwekkend geheel. De vele ilexsculpturen, beukenhagen en taxuspartijen zorgen voor een ‘groene architectuur’, zodat de tuin ook buiten het bloeiseizoen een esthetische beleving biedt. In de tuin is altijd een beeldenexpositie.

Entree en openingstijden

€ 9,00, met groepskorting vanaf 10 pers.: € 8,10. Rondleiding € 2,00 (min. 10 pers.). Geopend di t/m zo van 11.00 tot 17.00 uur. Voor donateurs tuin gratis di 18 juli. Groepen max. 15 pers. op afspraak.

Route

Het museum met tuin ligt in het centrum van Eelde. Vanuit noordelijke richting via A28: neem afrit 38 (Haren), N861 richting Eelde, wordt Hoofdweg, deze volgen tot het centrum, volg de borden. Vanuit zuidelijke richting via A28: neem afrit 37 (Eelde), richting Eelde volgen, na vliegveld linksaf naar Esweg, rechtsaf Hoofdweg, volg de borden.

Museum De Buitenplaats
Hoofdweg 76