Open tuinendag “Museum De Buitenplaats” Eelde (Dr)

Datum: 10 juli 2018, vanaf 11:00

Start locatie: Hoofdweg 76, 9761 EK Eelde

Museum De Buitenplaats

Tuin nummer 48 uit de OTG 2018

Museum De Buitenplaats

Hoofdweg 76, 9761 EK Eelde

communicatie@museumdebuitenplaats.nl

www.museumdebuitenplaats.nl

Geopend: di t/m zo van 11.00 tot 17.00 uur.  Groepen op afspraak.

Prijs: € 10,00, met groepskorting vanaf 10 pers.: € 9,00. Entree is incl. entree museumpaviljoen (4 wisselexposities per jaar). Rondleiding € 2,00 (min. 10 pers.). Voor donateurs tuin gratis di 10 juli.

De prachtige tuin bij Museum De Buitenplaats en het 17e eeuwse Nijsinghhuis werd gecreëerd in samenspraak tussen Janneke van Groeningen (1943-2007), medeoprichter van het museum en bevlogen tuinliefhebber en architecten Jørn Copijn en Charlotte Korthals Altes. Er is een formeel en een organisch gedeelte. In het laatste loopt het volledig begroeide dak van het museumpaviljoen over in de tuin en daar bevindt zich ook het groene theater en de beeldentuin. Achter het Nijsinghhuis ligt de geometrische tuin met verdiepte spiegelvijver, appelhof en fraaie bloemenborders. In dit gedeelte is ook een slangenmuur met rozen en druiven. Zichtlijnen langs waterloopjes en borders zorgen voor verbinding tussen de delen. Een indrukwekkend geheel. De vele ilexsculpturen, beukenhagen en taxuspartijen zorgen voor een ‘groene architectuur’, zodat de tuin ook buiten het bloeiseizoen een esthetische beleving biedt. In de tuin is altijd een beeldenexpositie.

1 ha.