Open tuinendag “Moeras- en Stinzenplantentuin” Westbroek (Ut)

Datum: 28 april 2018, vanaf 10:00

Start locatie: Kerkdijk 126, 3615 BJ Westbroek

De prachtige tuin gaat naadloos over in de zodden, die beheerd worden door Staatsbosbeheer. (foto Joyce Reimu - mei 2016)

Moeras- en Stinzenplantentuin

Tuin nummer 205 uit de OTG 2018

Wim en Marianne Baas-Volkers

Kerkdijk 126

3615 BJ Westbroek, Utrecht

0346 281485

Extra info tuin: Honden aangelijnd toegestaan, (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, biodiversiteit in de tuin.

Geopend: iedere laatste za van de maand februari t/m september en za 10 maart (stinzenplanten) en za 9 juni (wilde orchideeën) van 10.00 tot 17.00 uur.

Prijs: Voor donateurs tuin gratis tijdens Open Tuindagen. Open Tuindagen: gratis (vrijwillige bijdrage voor koffie/thee/lekkernij). Groepen 3,50 p.p. (min. € 35,00) incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding.

Groepen van 10 tot 20 pers. na tel. afspraak (niet tijdens Open Tuindagen). Zie ook Tuinevenement: Westbroekse Open Tuinendag.

Aan de rand van de Westbroekse Zodden bevindt zich deze ecologische moeras- en stinzenplantentuin. Met vrachten vruchtbare klei, kalkhoudende grond en schelpengruis zijn diverse biotopen aangelegd. In de tuin met reliëf zijn honderden orchideeën, kievitsbloemen, cyclaampjes en in de vijver massaal krabbenscheer en andere trilveenvormende waterplanten te zien. Educatie staat hoog in het vaandel van de bevlogen en deskundige eigenaar. In de lente een zee van sneeuwklokjes, lenteklokjes en andere stinzenplanten. Nieuw sinds 2016: beleefpad moerasbos.

7.500 m².