Open tuinendag “Merrigum” Neer (Li)

Datum: 22 juli 2018, vanaf 11:00

Start locatie: Dries 22, 6086 AW Neer

Afbeeldingsresultaat voor merrigum

Merrigum

Tuin nummer 326 uit de OTG 2018

Bert en Liesbeth Uijtewaal-de Vries

Dries 22, 6086 AW Neer

uijtewaal@merrigum.com

www.merrigum.com

Extra info tuin: (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, kwekerij en/of verkoop, biodiversiteit in de tuin.

Geopend: zo 24 juni, zo 1, 15 en 22 juli, zo 5 en 12 augustus en zo 2 september steeds van 11.00 tot 17.00 uur.  Groepen min. 10 pers. op afspraak.

Prijs: € 3,50 incl. koffie/thee/lekkernij. Voor donateurs tuin gratis zo 1 juli.

Eind 1999 kochten de eigenaren een voormalige boerderij met weilanden en twee koeienstallen. De vrouw des huizes is biologe en tijdens een stage in Australië viel zij als een blok voor Australische planten. De stallen zijn omgebouwd tot kassen, waarvan de grootste is omgetoverd tot een miniatuur stukje Australische bush. De heer des huizes, plantenveredelaar van beroep, heeft de weilanden getransformeerd tot een prachtig Arboretum met een grote vijver, een siertuin met volle borders, een rozentuin, boomgaard en moestuin.

8.000 m².