Open Tuinendag Leiden

Datum: 17 juni 2017, vanaf 11:00

Start locatie: Rapenburg 18, 2311 EW Leiden

Verborgen achter het huis aan het Rapenburg ligt een stadstuin die vooral in de maand juni een rozenhof is. De ramblers bepalen met name het beeld, een metershoge ‘Wedding Day’ en een pergola met ‘Seagull’. Er zijn ook ‘gewone’ klimrozen zoals ‘Buff Beauty’, ‘Albertine’, ‘New Dawn’, ‘Blush Noisette’ en ‘Veilchenblau’. Dichtbij het huis is een terras vanwaar de tuin doorgaat met flagstones langs volle borders, waar de natuur ook een stem in het kapittel heeft. Oppervlakte: 300 m².

Entreekosten en openingstijden

€ 4,00 incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Geopend za 22 en zo 23 april, za 20 en zo 21 mei en za 17 en zo 18 juni steeds van 11.00 tot 17.00 uur. Voor donateurs tuin gratis za 22 en zo 23 april, za 20 en zo 21 mei. Groepen van 8 tot 15 pers. op afspraak

Ligging

Woonhuis dichtbij het Museum van Oudheden.