Open tuinendag “Landschapstuin ’t Meihuus” Breedenbroek (Ge)

Datum: 24 juni 2018, vanaf 11:00

Start locatie: Terborgseweg 19, 7084 AD Breedenbroek

Landschapstuin ’t Meihuus

Tuin nummer 114 uit de OTG 2018

Yvonne en Wim Duitshof

Terborgseweg 19, 7084 AD Breedenbroek

wim.duitshof@planet.nl

www.meihuus.nl

Extra info tuin: (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, honden aangelijnd toegestaan, biodiversiteit in de tuin.

Geopend: ma 21 mei, zo 24 juni, zo 15 juli, zo 12 augustus en zo 23 september van 11.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen van min. 10 pers. op afspraak.

Prijs: € 3,00. Koffie/thee verkrijgbaar. Voor donateurs tuin gratis zo 24 juni.

De tuin rondom de gerestaureerde achttiende-eeuwse boerderij is vanaf 2003 in fases ontstaan. Naast de oprijlaan een bloemrijk grasland en een paddenpoel waaromheen een rand Rosa moschata. Rondom het huis en de vijver een siertuingedeelte met vaste plantenborders, een rozentuin tussen twee vogelbosjes en prairieborders. Verderop verhoogde eilandbedden van gestapeld recyclingmateriaal met heesters, onderbeplanting, borders in de vorm van 5 zonnestralen, en een eeuwenoude eik. Hier en daar kunst en zicht op het Achterhoekse landschap.

1,5 ha.