Open tuinendag “Landgoed Pábema” Zuidhorn (Gr)

Datum: 26 augustus 2018, vanaf 10:00

Start locatie: Zuiderweg 12, 9801 TD Zuidhorn

Afbeeldingsresultaat voor landgoed pabema

Landgoed Pábema

Tuin nummer 26 uit de OTG 2018

Annie Evie Beukema en Wim Pastoor

Zuiderweg 12, 9801 TD Zuidhorn

w.pastoor@pabema.nl

www.landgoedlogiespabema.nl

Extra info tuin: (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, Bed & Breakfast, biodiversiteit in de tuin.

Geopend: zo 27 mei, 24 juni, 29 juli en 26 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. Voor groepen van min. 10 pers. op afspraak.

Prijs: € 5,00 incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Lunch voor 20 tot 50 pers. op afspraak. Voor donateurs tuin gratis zo 24 juni.

In het weidse landschap van het Groningse Westerkwartier bevindt zich, rondom een geheel omgrachte kop-hals-rompboerderij van begin 19e eeuw (Rijksmonument en NSW Landgoed), een neoclassicistische tuin, mede ontworpen door tuinconsulent Klaas Noordhuis. Via een toegangspad, tussen ingenieus in driehoeken gesnoeide lindehagen, kom je via de brug in de kruidentuin en fruitboomgaard binnen de gracht. Buiten de gracht, de overtuin, is een bloementuin, tuinmuur en -kas, moestuin en slingerperk met witte tulpen en pioenrozen. In 2010 is nóg een fruitboomgaard aangeplant van ½ ha met alleen appel- en perenrassen die al in de catalogus van Johann Hermann Knoop uit 1766 worden beschreven.

2 ha.