Open Tuinendag “Landgoed Pábema” Zuidhorn (Gr)

Datum: 27 augustus 2017, vanaf 10:00

Start locatie: Zuiderweg 12, 9801 TD Zuidhorn

Landgoed Pábema

In het weidse landschap van het Groningse Westerkwartier bevindt zich, rondom een geheel omgrachte kop-hals-rompboerderij van begin 19e eeuw (Rijksmonument en NSW Landgoed), een neoclassicistische tuin, mede ontworpen door tuinconsulent Klaas Noordhuis. Via een toegangspad, tussen ingenieus in driehoeken gesnoeide lindehagen, kom je via de brug in de kruidentuin en fruitboomgaard binnen de gracht. Buiten de gracht, de overtuin, is een bloementuin, tuinmuur en -kas, moestuin en slingerperk met witte tulpen en pioenrozen. In 2010 is nóg een fruitboomgaard aangeplant van ½ ha met alleen appel- en perenrassen die al in de catalogus van Johann Hermann Knoop uit 1766 worden beschreven. Oppervlakte: 2 ha.

Entree en openingstijden

€ 5,00 incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Geopend zo 28 mei, 25 juni, 30 juli en 27 augustus van 10.00 tot 17.00 uur, tijdens Tuinevenementen en voor groepen van min. 10 pers. op afspraak. Voor donateurs tuin gratis zo 30 juli.

Route

A7 Afrit 34 Zuidhorn en later Enumatil aanhouden, in Enumatil over de brug linksaf, eerste weg rechts, eerste boerderij aan de rechterkant.

Annie Evie Beukema en Wim Pastoor
Zuiderweg 12