Open tuinendag “Landgoed Matanze” Terwolde (Ge)

Datum: 15 juni 2018, vanaf 10:00

Start locatie: Deventerweg 10, 7396 AX Terwolde

Afbeeldingsresultaat voor landgoed matanze

Landgoed Matanze

Tuin nummer 162 uit de OTG 2018

Familie Van Rijckevorsel van Kessel

Deventerweg 10, 7396 AX Terwolde

rijckevorsel@matanze.nl

www.matanze.nl

Extra info tuin: bed & breakfast, biodiversiteit in de tuin.

Geopend:  vr 15 juni van 10.00 tot 15.30 uur.  Groepen min. 15 pers. op afspraak.

Prijs: € 7,50 incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Voor donateurs tuin gratis vr 15 juni.

Aan de Gelderse kant van de IJssel ligt het 17e eeuwse landgoed Matanze. Het witte huis spiegelt zich in de slotgracht met barokke fontein en zwarte zwanen. Het enorme gazon wordt gedomineerd door een eeuwenoude varenbeuk. Ook heel bijzonder is de ‘Heksenkring’ van eeuwenoude lindebomen. Verderop valt nog heel veel moois te bewonderen. De gerestaureerde koude en warme kas bij een pleintje met kuipplanten, een aantal fraai gesnoeide taxus- en buxusvormen, een hertenwei, de oranjerie, theehuis en koetshuis. De wandeling eindigt op de bessenweide, die omgeven is door golvende buxuswolken, met (vanaf de dijk) uitzicht op de IJssel. Het geheel wordt door de familie en de eigen tuinbaas zorgvuldig en liefdevol onderhouden. In de originele dienstwoning kan men stijlvol logeren.

10 ha.