Open tuinendag “Landgoed Jorissenhoeve” Schijf (NB)

Datum: 26 augustus 2018, vanaf 10:30

Start locatie: Achtmaalsebaan 17, 4721 SM Schijf

Landgoed Jorissenhoeve

Tuin nummer 307 uit de OTG 2018

Familie Lambregts

Achtmaalsebaan 17, 4721 SM Schijf

landgoed@jorissenhoeve.com

www.jorissenhoeve.com / facebook: Landgoed Jorrisenhoeve

Extra info tuin: (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, honden aangelijnd toegestaan.

Geopend:  zo 10, za 23 en zo 24 juni, zo 22 en 29 juli, zo 19 en 26 augustus en za 29 en zo 30 september van 10.30 tot 18.00 uur.  Groepen op afspraak. Zie ook Tuinevenement: Herfsttuinen.

Prijs: € 4,00 incl. koffie/ thee/lekkernij. Rondleiding € 6,00 p.p. met een min. van € 60,00. Voor donateurs tuin gratis za 23 en zo 24 juni en za 29 en zo 30 september.

Achter de formele voortuin ligt het monumentencomplex van huis en stal uit 1938. Rondom de boerenhoeve heeft wijlen Ineke Lambregts de oude boerensfeer rondom het erf en in de tuin teruggebracht. Dit is terug te zien door de diverse hoogstamfruitbomen en in de keuze van de planten. De bloemenhof wordt door een breed pad gescheiden en ligt in het verlengde van de dakkapel waar vroeger het hooi naar binnen kwam. Er is een ecologische moestuin. Het overtollige regenwater wordt via een slotenstelsel naar een ven geleid. De Lakenvelderkoeien lopen als een omlijsting om de tuin heen. In het bosgedeelte staan monumentale bomen. Tegen de avond komen de reeën tevoorschijn uit het bos en zijn de uilen te horen.

7,5 ha.