Open Tuinendag Landgoed Jorissenhoeve

Datum: 23 juli 2017, vanaf 10:30

Start locatie: Achtmaalsebaan 17 4721 SM Schijf

Achter de formele voortuin ligt het monumentencomplex van huis en stal uit 1938. De bedoeling van de eigenaars is om de oude boerensfeer te laten herleven. Dit is terug te zien door de diverse hoogstamfruitbomen en in de keuze van de planten. De bloemenhof wordt door een breed pad gescheiden en ligt in het verlengde van de dakkapel waar vroeger het hooi naar binnen kwam. Er is een ecologische moestuin. Het overtollige regenwater wordt via een slotenstelsel naar een ven geleid. De Lakenvelder koeien lopen als een omlijsting om tuin en ven heen. In het bosgedeelte staan monumentale bomen. Tegen de avond komen de reeën te voorschijn uit het bos en zijn de uilen te horen.

Familie Lambregts-van Poppel
Achtmaalsebaan 17
4721 SM Schijf
E: landgoed@jorissenhoeve.com
I: www.jorissenhoeve.com

Oppervlakte: 7,5 ha.

Entree:

€4,00 incl. koffie/ thee/lekkernij.

Rondleiding € 5,00 p.p. met een min. van € 50,00.

Geopend 18, 24 en 25 juni, 23 en 30 juli, 20 en 27 augustus en 23 en 24 september van 10.30 tot 18.00 uur (zie website voor actuele info en overige open dagen).

Voor donateurs tuin gratis za 23 en zo 24 september.

Groepen op afspraak.