Open Tuinendag “Landgoed De Hertgang” Halsteren (NB)

Datum: 12 mei 2019, vanaf 11:00

Start locatie: Klaverblokken 18, 4661 HJ Halsteren

Landgoed De Hertgang

Het landgoed werd eind jaren vijftig van de vorige eeuw aangelegd op de steilrand van de Brabantse Wal in Halsteren. De terreinen waren deels woest, deels in gebruik voor de teelt van asperges, deels afgegraven voor zandwinning na de overstromingsramp in 1953 om dijken in Zeeland te dichten. De Brabantse Wal is hier zo’n 12 meter hoog. Het landhuis en bijgebouw werden in 1958 gebouwd onder architectuur van Bedaux. De tuinen werden ontworpen door tuinarchitect Van Koolwijk in Engelse landschapsstijl met gazons, borders, vijvers, een ommuurde tuin en bosaanplant. In 1983 werd het landgoed overgenomen door de huidige bewoners. Het bos werd uitgedund, nieuwe borders werden ingeplant, de Lage Tuin en de Nieuwe Tuin werden gecreëerd met extra paden en nieuwe aanplant. De collectie bomen en struiken werd van tweehonderd soorten uitgebreid naar meer dan zeshonderd soorten. In het bezoekerscentrum is informatie over de collectie beschikbaar.

Tuin nummer 308 uit de OTG 2019

Hans en Jannie Remijnse

Klaverblokken 18, 4661 HJ Halsteren

hertgang@planet.nl

www.dehertgang.nl

Entree

€ 4,00 incl. rondleiding om 14.00 uur tijdens open dagen. Koffie/thee/lekkernij verkrijgbaar. Verschillende (groeps)arrangementen mogelijk op afspraak (zie website). Voor donateurs tuin gratis do 30 mei.

Openingstijden

Geopend 19 april t/m 4 oktober iedere vr van 13.00 tot 17.00 uur, zo 21, ma 22 april, za 27 april (Koningsdag), zo 5, zo 12, zo 19, zo 26 en do 30 mei, zo 2 juni, zo 7 juli, zo 4 augustus en zo 1 september van 11.00 tot 17.00 uur. Overige dagen op afspraak. Groepen op afspraak.

• Eigen kwekerij en verkoop
  • Honden aangelijnd toegestaan
  • Oppervlakte van 5,5 ha.