Open tuinendag “Landgoed De Hertgang” Halsteren (NB)

Datum: 6 juli 2018, vanaf 13:00

Start locatie: Klaverblokken 18, 4661 HJ Halsteren

Landgoed De Hertgang

Tuin nummer 285 in de OTG 2018

Hans en Jannie Remijnse

Klaverblokken 18, 4661 HJ Halsteren

hertgang@planet.nl

www.dehertgang.nl

Extra info tuin: Honden aangelijnd toegestaan, eigen kwekerij en/of verkoop, biodiversiteit in de tuin

Geopend: 15 april t/m 15 oktober iedere vr van 13.00 tot 17.00 uur, iedere zo in mei, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Bevrijdingsdag en beide Pinksterdagen en de eerste zo van de overige maanden steeds van 11.00 tot 17.00 uur. Overige dagen op afspraak.Groepen op afspraak.

Prijs: € 3,50 incl. rondleiding om 14.00 uur tijdens open dagen. Koffie/thee/lekkernij verkrijgbaar. Verschillende (groeps)arrangementen mogelijk op afspraak (zie website). Voor donateurs tuin gratis ma 21 mei.

Het landgoed werd eind vijftiger jaren van de vorige eeuw aangelegd op de steilrand van de Brabantse Wal in Halsteren. De terreinen waren deels woest, deels in gebruik voor de teelt van asperges, deels afgegraven voor zandwinning na de overstromingsramp in 1953 om dijken in Zeeland te dichten. De Brabantse Wal is hier zo’n 12 meter hoog. Het landhuis en bijgebouw werden in 1958 gebouwd onder architectuur van Bedaux. De tuinen werden ontworpen door tuinarchitect Van Koolwijk in Engelse landschapsstijl met gazons, borders, vijvers, een ommuurde tuin en bosaanplant. In 1983 werd het landgoed overgenomen door de huidige bewoners. Het bos werd uitgedund, nieuwe borders werden ingeplant, de Lage Tuin en de Nieuwe Tuin werden gecreëerd met extra paden en nieuwe aanplant. De collectie bomen en struiken werd van 200 soorten uitgebreid naar meer dan 600 soorten. In het bezoekerscentrum is informatie over de collectie beschikbaar.

5,5 ha.