Open tuinendag “Klein Boskoop” Stroe (Ge)

Datum: 23 augustus 2018, vanaf 10:00

Start locatie: Stroeerweg 14, 3776 MJ Stroe

Klein Boskoop

Tuin nummer 159 uit de OTG 2018

J. van Vliet

Stroeerweg 14, 3776 MJ Stroe

kleinboskoop@gmail.com

www.kleinboskoop.com

Extra info tuin: (Gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, biodiversiteit in de tuin.

Geopend: 17 mei t/m 15 september op do en za van 10.00 tot 17.00 uur. Groepen van 10 tot 60 pers. op afspraak.

Prijs: € 5,00 incl. koffie/thee/lekkernij. Voor donateurs tuin gratis vr 20 en za 21 juli.

Met als uitgangspunt een aantal met zorg bewaarde coniferen van de vroegere kwekerij van naaldbomen en beuken is op deze plek een heel bijzondere tuin ontstaan. De lange wandeling over verzorgde graspaden voert langs veel verschillende gedeelten. Zo zijn er een bostuin te zien, een grote vijver met daar omheen het domein van de konijnen, schaapjes en kippen, een natuurlijke zwemvijver, diverse borders, een Oosterse tuin met prieel en waterloopje, een beukenbos, het ‘New Plantspad’ en een rozentuin met koepeltje in deze tuin waar men ook nog overal bijzondere en zeldzame struiken tegenkomt. Via een paadje zijn de lavendelboerderij en theetuin aan de overkant van de weg bereikbaar. Hier ook P.

1,5 ha.