Open tuinendag “Jardin Lapin” Purmerend (NH)

Datum: 8 juli 2018, vanaf --:--

Start locatie: Westerweg 13, 1447 AA Purmerend

Jardin Lapin

Tuin nummer 234 uit de OTG 2018

Jan en Marian Konijn

Westerweg 13, 1447 AA Purmerend

j.l.konijn@gmail.com

Extra info tuin: (gedeeltelijk) toegankelijk voor invaliden.

Geopend: zo 8 juli en zo 9 september en daarnaast van juni t/m september voor groepen van min. 6 pers. op afspraak (niet op ma en do).

Prijs:  €3,50 p.p. incl. koffie/thee/lekkernij. Voor donateurs tuin gratis zo 8 juli en zo 9 september.

Waar vroeger de oude stolpboerderij van de familie stond is na het beëindigen van het boerenbedrijf in 2006 een compleet nieuw huis gebouwd. Komende over de brug, ziet men rechts een nieuwe fraaie schuur met kippenhok en links op het grote grasveld staat het huis met een oude plataan. Verrassende kleurige borders omzomen voor en achter de tuin. Midden achter het huis is op de fundamenten van de oude gierkelder een zwemvijver aangelegd. Het water wordt omhoog gepompt en stroomt met een rustgevend gekabbel via een rotspartij weer in de vijver. Er is ook een zangvogelvolière vriendelijk in het groen ingebed, en een grote kas voor groente en fruit voor eigen gebruik. Alles is door de eigenaar zelf bedacht en uitgevoerd, het geheel is perfect onderhouden, en laat zien dat de eigenaren enthousiast, ambitieus en gastvrij zijn.

6.000 m².