Open tuinendag “Jardin de Louise” Molenhoek (Li)

Datum: 16 juni 2018, vanaf 11:00

Start locatie: Middelweg 12a, 6584 AH Molenhoek

Jardin de Louise

Tuin nummer 324 uit de OTG 2018

George en Agnes Wullems

Middelweg 12a, 6584 AH Molenhoek

georgeenagnes@jardindelouise.nl

www.jardindelouise.nl

Extra info tuin: (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, honden aangelijnd toegestaan, biodiversiteit in de tuin.

Geopend: za 16 en zo 17 juni en zo 19 augustus van 11.00 tot 17.00 uur en voor groepen van 4 tot 50 pers. op afspraak.  Zie ook Tuinevenement: Open Tuinen rondom Nijmegen.

Prijs: gratis tijdens Open Tuindagen. Tuinevenement (zo 19 augustus) € 3,00. Groepen op afspraak € 5,00 p.p. incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Lunch mogelijk op afspraak (max. 20 pers.). Voor donateurs tuin gratis za 16 en zo 17 juni.

Ooit was het braakliggende maisveld het eigendom van de orde van de Franciscanessen. Eind jaren ’80 werd begonnen met de aanleg van de tuin. Beukenhagen en buxushaagjes werden geplant, evenals bomen (w.o. een Magnolia tripetala, Koelreuteria, Liriodendron tulipifera, een Tetradium daniellii ofwel een bijenboom) en veel struiken o.a. Viburnums. Er zijn tuinkamers op kleur, een blauwe en een roze aan de voorkant, een witte en een stralend gele tuin aan de achterzijde. Aan de voorkant is een strakke tuin met een mediterraan tintje en rozen rond de twee vijvers. Ook in de witte tuin zijn ruime gazons en borders, omgeven door een lange pergola met witte rozen (Guirlande d’Amour). In de Oosterse tuin bevindt zich een grote vijver; samen met de Acers, rododendrons en Azalea’s. Ook dieren hebben er een thuis. Dit is een duurzame tuin, energieneutraal door zonne-energie en 100% regenafwatering op de tuin.

5.000 m².