Open tuinendag IJsselstein (Ut)

Datum: 16 juni 2018, vanaf 11:00

Start locatie: Achtersloot 196, 3401NZ IJsselstein

IJsselstein

Tuin 207 uit de OTG 2018

Marina en Fred Schouten

Achtersloot 196, 3401NZ IJsselstein

marinaschouten@yahoo.com

Extra info tuin: (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, biodiversiteit in de tuin.

Geopend: juni t/m september voor groepen van 6 tot 20 pers. op afspraak. Voor donateurs tuin gratis za 16 juni vanaf 11.00 uur.

Prijs: € 4,00 incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding.

De 10 jaar oude tuin van eigen ontwerp ligt midden in de weilanden en is gestructureerd van opzet: o.a. borders, hagen, vijver, moestuin, boomgaardje/ bloemenweide en een natuurlijker gedeelte met wat bosschages. Door deze diversiteit is de tuin zeer diervriendelijk en geliefd bij vogels (ruim 40 soorten gespot). De beplanting heeft overal een uitgesproken natuurlijk karakter (ook in de moestuin zijn altijd bloemen), trekt daardoor veel vlinders en andere insecten en is zo samengesteld, dat er het hele jaar door bloei, bessen en/of boeiend blad te zien is. Vanuit alle delen van de tuin wordt de directe relatie met het omliggende landschap beleefd.

2.700 m².