Open tuinendag “Hooge Boekel” Enschede (Ov)

Datum: 7 november 2018, vanaf --:--

Start locatie: Hoge Boekelerweg 255, 7532 SR Enschede

Hooge Boekel

Tuin nummer 85 uit de OTG 2018

Herman Kok

Hoge Boekelerweg 255, 7532 SR Enschede

arjan.elshoff@inperson.nl

Geopend:  wo 7 maart, wo 6 juni, wo 8 augustus en wo 7 november. Groepen van 1 tot 20 pers. op afspraak.

Prijs: Voor donateurs en andere bezoekers tuin gratis.

In 1924 maakt Pieter Wattez in opdracht van de familie van Heek een tuinontwerp bij het grote landhuis. De huidige bewoner heeft een groot restauratieproject uitgevoerd waardoor we het geheel nu weer in oude glorie kunnen bewonderen. Het huis ligt op een hoogte en vanaf het terras kijkt men uit op het door trappen onderbroken lange pad omlaag dat eindigt bij de grote vierkante roei-zwemvijver van 80 bij 80 meter met fontein. De begrenzing van dit indrukwekkende geheel bestaat uit rododendrons en een bosgedeelte.