Open Tuinendag Halsteren (NB)

Datum: 1 september 2017, vanaf 13:00

Start locatie: Klaverblokken 18, 4661 HJ Halsteren

Landgoed De Hertgang

Landgoed de Hertgang werd eind vijftiger jaren van de vorige eeuw aangelegd op de steilrand van de Brabantse Wal in Halsteren. De terreinen waren deels woest, deels in gebruik voor de teelt van asperges, deels afgegraven voor zandwinning na de overstromingsramp in 1953 om dijken in Zeeland te dichten. De Brabantse Wal is hier zo’n 12 meter hoog; boven is het lichte zandgrond, beneden drassige weilanden. De tuin is in Engelse landschapsstijl met gazons, borders, vijvers, een ommuurde tuin en bosaanplant. De arboretumverzameling omvat nu 600 verschillende bomen en struiken. Oppervlakte: 5,5 ha.

Entree en openingstijden

€ 5,00 incl. koffie/thee. Tijdens open dagen rondleiding om 14.00 uur. Rondleiding voor groepen op afspraak € 35,00 (max. 20 pers.). Geopend 14 april t/m 7 oktober iedere vr van 13.00 tot 17.00 uur, iedere zo in mei, Koningsdag, Hemelvaartsdag en beide Pinksterdagen en de eerste zo van de overige maanden steeds van 10.00 tot 17.00. Overige dagen op afspraak. Voor donateurs tuin gratis ma 5 juni. Groepen op afspraak.

Route

A4 afslag 27 (Bergen op Zoom-Noord). Volg de Randweg-Noord tot het 4e stoplicht waar u rechtsaf de Halsterseweg opgaat. Als u de rotonde nadert volgt u de borden naar de Hertgang. Navigatie: voer in Klaverblokken 27,Halsteren,U staat dan aan het begin van de oprijlaan van het landgoed (nr 18).

Hans en Jannie Remijnse
Klaverblokken 18