Open Tuinendag “Gemeenschappelijke tuin Johannapark” Amsterdam (NH)

Datum: 26 augustus 2017, vanaf 10:00

Start locatie: Johannapark 1, 1054 KB Amsterdam

Gemeenschappelijke tuin Johannapark

Aan drie zijden door bebouwing begrensde charmante tuin, door vijf gezinnen onderhouden en gebruikt, in samenwerking met tuinontwerpster Cilia Prenen. Privacy wordt gecreëerd middels hagen. Zithoekjes gescheiden door oude rozen, clematissen, vruchtbomen en bijzondere vaste planten in voornamelijk pasteltinten. Groente- en kruidenhoeken met smalle paden ertussen. Door de ligging middenin de stad, bij het Vondelpark, ontstaat een microklimaat voor mediterrane planten zoals Choisya, perzik en vijg. De tuin werd in 2006 gedeeltelijk veranderd. Oppervlakte: 1.000 m².

Entree en openingstijden

Geopend za 17 juni en za 26 augustus van 10.00 tot 17.00 uur en na tel. afspraak. Voor donateurs en andere bezoekers tuin gratis. Groepen op afspraak.

Ga bij Overtoom 353 een poort door, doodlopende steeg is het Johannapark.

Cilia Prenen (coördinator)
Johannapark 1