Open Tuinendag Geesteren (Ge)

Datum: 27 augustus 2017, vanaf --:--

Start locatie: Esweg 25, 7274 AK Geesteren

Geesteren

Naar een ontwerp van Janine ten Horn is de fraaie tuin aangelegd rond de woonboerderij en bijgebouw van een gerestaureerde mechanische graanmolen uit 1899. Mede door de beplanting van voornamelijk vaste planten en vele grassoorten is een harmonieus geheel ontstaan met de omgeving. Er loopt een zichtlijn van 120 meter tussen de halfcirkelvormige borders, die zich voortzet in de wilde weide die deel uitmaakt van de Ecologische Hoofd Structuur (EHS). Men kan rondwandelen tussen de singels en rillen, een laan met hoogstam fruitbomen en een hazelaarslaantje. Tot slot nog de ‘keukentuin’ en de verhoogde, mooi beplante voortuin in deze moderne en natuurlijke tuin. Oppervlakte: 1,25 ha.

Entree en openingstijden

€ 3,50 incl. koffie/ thee/lekkernij (opbrengst gaat naar goed doel). Geopend zo 18 en 25 juni, zo 2 en 30 juli, zo 6 en 27 augustus, zo 3 september. Voor donateurs tuin gratis. Groepen min. 8 pers. op afspraak.

Route

Bij Deventer A1 afrit 24 richting Lochem. Bij Lochem N346 naar Goor nemen. Buiten Lochem rechtsaf N825 naar Borculo. In Borculo naar Geesteren. In centrum dorp links = Esweg. Dorp uitrijden, huis ligt links.

Dietje Boeschoten-van Weerden
Esweg 25