Open Tuinendag Easterein (Fr)

Datum: 8 juli 2017 t/m 9 juli 2017 (meerdaags), vanaf 11:00

Start locatie: Tsjerkebourren 1, 8734 GX Easterein

De Pastorietuin in Easterein

Ongeveer dertig jaar moet de geboren en getogen Fries Gerrit Vlaskamp zijn geweest toen hij in opdracht van de kerkvoogden van de Hervormde Gemeente te Easterein de tuin rond de nieuwe pastorie aanlegde in landschappelijke stijl, geheel volgens de mode van zijn tijd. Een paar jaar eerder was de pastorie in eclectische trant gebouwd op de fundamenten van een middeleeuwse voorganger. Gerrit Lambertus Vlaskamp (1834-1906) genoot als hovenier regionale faam in Noord-Nederland en heeft in opdracht van kerkvoogden en kerkbesturen menige pastorietuin aangelegd. Maar een enkele is bewaard gebleven.

Entree en openingstijden

Opentuinen weekend, dagelijks van 11-17 uur. Entree: 4,50 pp. Leden NTS op zaterdag gratis entree op vertoon van ledenpas.
NB: De pastorie zelf is niet geopend. Ook op 15 en 16 juli geopend.

De Pastorietuin in Easterein
Tsjerkebourren1, 8734 GX Easterein