Open tuinendag “Die Lang Huys” Beemster (NH)

Datum: 20 mei 2018, vanaf 11:00

Start locatie: Jisperweg 142, 1464 NL Beemster

Die Lang Huys

Tuin nummer 216 uit de OTG 2018

Ria van Eijndhoven

Jisperweg 142, 1464 NL Beemster

ria.vaneijndhoven@gmail.com

Extra info tuin: (Gedeeltelijk) voor invaliden, eigen kwekerij en/of verkoop, biodiversiteit in de tuin.

Geopend: 13 mei t/m 15 juli iedere zo van 11.00 tot 16.00 uur. Groepen min. 8 pers. op afspraak.

Prijs: € 5,00 incl. koffie/thee/lekkernij. Voor donateurs tuin gratis za 9 en zo 10 juni.

Fraaie tuin rond een Zaans huis (1623). Ervoor, onder twee linden, een buxushaagjesperk met witte beplanting. Opzij langs de waterkant een boenplaatsje, oude hoogstamfruitbomen, siergrassen en bolgewasjes. Aan de achterzijde een binnenplaats met waterput, huisje en honderd jaar oude linde. Door een pergola bereikt men de veelkleurige rozentuin met verdiept vijvertje. Hierachter een gedeelte waarin een groot gazon, lindelaantje, ‘natural garden’, natuurlijke vijver en fraaie borders. Nieuw zijn een hortensiavallei, een moestuin en een deel met bijzondere bomen en struiken.

5.000 m².