Open Tuinendag Dedemsvaart (Ov)

Datum: 7 mei 2017, vanaf 12:00

Start locatie: Moerheimstraat 84 7701 CG Dedemsvaart

Tuin van Mien Ruys

Een wandeling langs 30 tuinen op 2,5 ha laat een ontwikkeling van de tuinarchitectuur zien van 1924 tot heden. Tien van de tuinen zijn rijksmonument. Op verschillende plaatsen in de Tuinen zijn beelden en wisselende exposities. U ziet gevarieerde borders, voorjaarsbeplanting met bollen en tuinen met interessante herfstbeplanting. Er wordt geëxperimenteerd met vorm, materiaal, beplanting en plek. Op het terrein is het Kennishuis Wiekend waar op verschillende manieren inspiratie en informatie over Mien Ruys, de ontwerpen en de beplanting te vinden is. In het Theehuis kan men iets eten of drinken. Tevens de mogelijkheid om planten te kopen. Het geheel is een indrukwekkend monument van tuinarchitectuur.

Entree en openingstijden

€ 8,00. Kinderen 4 t/m 13 jaar € 3,50 (tot 4 jaar gratis). Groepen vanaf 25 pers. € 7,00 p.p. Rondleiding op aanvraag. Koffie/thee en lunch verkrijgbaar in Theehuis. Geopend za 1 april t/m di 31 oktober di t/m za van 10.00 tot 17.00 uur en zo van 12.00 tot 17.00 uur, ma gesloten m.u.v. feestdagen. Voor donateurs tuin gratis zo 7 mei. Groepen op afspraak.

Route

A28, afrit 22, N377 volgen, afslag Dedemsvaart-Zuid, voorbij het centrum liggen de tuinen links.

Stichting Tuinen Mien Ruys
Moerheimstraat 84