Open Tuinendag “De Wiersse” Vorden

Datum: 9 juni 2019 t/m 10 juni 2019 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Wiersserallee 9, 7251 LH Vorden

De Wiersse

Wandelen door de tuinen van de Wiersse is een unieke ervaring: weidse uitzichten over het landschap, doorzichten tussen hoge en groene coulissen langs beelden en fonteinen en vanaf bruggetjes over beek en vijvers. Na de ouderwetse hooilanden met stinzenplanten en veel botanische bollen, loopt men door de Wilde Tuin met zijn inheemse en verwilderde planten en varens richting de besloten moes- en kweektuin. Daarna leidt een slingerende beukenloofgang van 100 meter via de berceau en rozentuin naar de climax: de Lage Tuin met zijn pergola, droge muren en borders. Hier houdt Laura Gatacre het motto hoog van haar schoonmoeder Alice de Stuers: ‘Forsche groepen, mooie eenvoudige kleurschaakeringen en vooral aanhoudende bloei’. De continuïteit van drie eeuwen liefdevol individualistisch familiebeheer is op de Wiersse overal merkbaar.

Tuin nummer 183 uit de OTG 2019

Stichting Landgoed de Wiersse

Wiersserallee 9, 7251 LH Vorden

info@dewiersse.com

www.dewiersse.com

Entree

€ 6,50. Rondleiding € 7,50. Zie website voor meer info Open Tuindagen en rondleiding. Voor donateurs tuin gratis tijdens rondleiding do 2 mei en za 4 mei (vertrek 10.30 uur Wiersserallee). Groepen mei t/m september op afspraak.

Openingstijden

Geopend do 30 mei, zo 9 en ma 10 juni, zo 14 en zo 21 juli en zo 20 oktober van 10.00 tot 17.00 uur en tijdens rondleiding mei t/m september iedere do en za vertrek steeds om 10.30 uur (zie website).

• Toegankelijk voor invaliden
  • Met Bed & Breakfast