Open tuinendag “De Tuin van Fortmond” Olst (Ov)

Datum: 5 augustus 2018, vanaf --:--

Start locatie: Fortmonderweg 47, 8121 SL Olst

De Tuin van Fortmond

Tuin nummer 93 uit de OTG 2018

W.G.J. de Haan

Fortmonderweg 47, 8121 SL Olst

dehaanfortmond@gmail.com

www.tuinenvansalland.nl

Extra info tuin: biodiversiteit in de tuin.

Geopend: iedere eerste zo van de maand van juni t/m september. Voor donateurs tuin gratis zo 2 september. Groepen op afspraak. Zie ook Tuinevenement: Tuinen van Salland.

Prijs: € 4,50 incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding.

In het natuurgebied ‘De Duursche Waarden’ ligt deze bijzondere tuin. Achter een opgeworpen heuvel ziet men het met sedum bedekte dak van een modern huis, dat op een oude terp ligt. Rondom dit architectonisch bijzondere designhuis is een natuurlijke tuin gecreëerd waarover men vanuit het huis en vanaf het terrasplankier een fraai uitzicht heeft. Aan beide zijden van een rechthoekige vijver donkerbladige bolprunussen en lage berberishagen. Verderop wordt de tuin nog rustiger en natuurlijker en loopt hij via een vogelbosje en bloemenweide over in het uiterwaarden-natuurgebied. Er is ook een meer dan 100 meter lange zichtlijn in dit fraaie geheel, waarvan het lagere gedeelte soms onder water komt te staan.

8.000 m².