Open Tuinendag “De Pullenhof” Schalwijk (Ut)

Datum: 5 november 2017, vanaf 11:00

Start locatie: Molenpad 5, 3998 KE Schalkwijk

De Pullenhof

Ruim 20 jaar geleden is in samenwerking met Henk Gerritsen de tuin ontworpen rond het rietgedekte huis, de houten schuur en het voormalige poldergemaal. De Molenvliet loopt door de hele tuin. Bij het ontwerp is uitgegaan van al bestaande bomen. Rondom zijn mooie doorkijkjes gecreëerd die een verbinding leggen met het omringende polderland. Er zijn verschillende sferen, dichtbij huis meer gecultiveerd, verder weg mag de natuur meer haar gang gaan. Vrij recent is een van voor- tot najaar bloeiende (bol) bloemen/grassentuin aangelegd bij de entree van deze ongedwongen, aparte tuin. Oppervlakte: 4.500 m².

Entree en openingstijden

€ 4,50 p.p. incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Zie website voor arrangementen. Geopend zo 21 mei van 11.00 tot 16.00 uur, za 17 en zo 18 juni van 10.00 tot 17.00 uur en zo 10 september en zo 5 november van 11.00 tot 16.00 uur (zie website voor actuele info) en voor groepen op afspraak. Voor donateurs tuin gratis.

Route

A27 afrit 29 richting Houten volgen. Bij stoplicht in Houten rechts, Schalkwijk ca 6km volgen. Direct bij binnenkomst van het dorp rechts over het spoor. Na de kerk links over de brug over het water en rechtdoor=Kloostergaarde. Voorbij de sporthal, aan het eind van de sportvelden, ligt het huis links in de bocht (rood hek). Bij gebruik routeplanner Kloostergaarde in Schalkwijk invoeren (huisadres is met de auto niet bereikbaar).

Matthé en Helma Sjamaar
Molenpad 5