login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Open Tuinendag “de ‘Praet’ tuin” Serooskerke (Ze)

Datum: 6 augustus 2017, vanaf 10:00

Start locatie: Oude Zandweg 1, 4327 SH Serooskerke, Schouwen-Duiv

de ‘Praet’ tuin

Opvallend in de tuin zijn de niveauverschillen. De benedentuin is met hellende paden en traptreden met de boventuin verbonden. Een beekloop kabbelt van de hoger gelegen tuin naar de benedentuin en mondt uit in een grote vijver. Borders en terrasjes zijn met elkaar verbonden door schelpenpaden. Er is een varen- en hostatuin en een apart gelegen bamboetuin. In het bosgedeelte, waar verschillende schaduwplanten staan, liggen houtsnipperpaden. Tevens is er een verkoophoek van stekken en opgepotte zaailingen. Oppervlakte: 1,25 ha.

 

Entree en openingstijden

€ 5,00 incl. koffie/thee, kinderen t/m 12 jaar € 2,50. Geopend zo 4, vr 23 en za 24 juni, zo 2 juli, zo 6 augustus en zo 3 september steeds van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer openingstijden zie website. Voor donateurs tuin gratis zo 3 september. Groepen min. 10 pers. op afspraak.

 

 

 

 

Route

Bij de kerk van Serooskerke de Oude Zandweg inslaan. De Praettuin ligt ca. 400 m buiten het dorp.

 

Contactgegevens

Hester en Peter Praet
Oude Zandweg 11
4327 SH Serooskerke, Schouwen-Duiveland
T: 0111 671530
E: info@depraettuin.nl
I: www.depraettuin.nl

 Eigen kwekerij en verkoop